woensdag 7 oktober 2009

Les 2

In de tweede les moesten idereen een verschillende kunsteducatie sites bekijken (cultuur netwerk, SLO, NVTO, VLBV en Kunstzone) en we werden in groepjes verdeeld om over de site te vertellen.

Ik had Kunstzone. Kunstzone is een tijdschrift voor kunsten cultuur in het onderwijs.
Doelgroep: Docent Kunstvakken en cultuur participatie in het onderwijs, binnen-buitenschools. Het verschijnt tien maal per jaar ( in de maanden februari/maart en juli/augustus is er een gecombineerd nummer). Abonnement: Studenten E 30,00 ( alleen via aspirant-lidmaatschap, VLBV, VLS of NVTO).

CKV is een vak waarbij je verschillende disciplines voorkomt daardoor zijn er verschillende vakvereniging die zich bezig houdt met de inhoud van dit tijdschrift.

Verschillende Vakvereniging:
-Beroepsvereniging Docenten Theater en Drama (BDD)
-Nederlandse Beroepsvereniging van Dankunstenaars ( NBDK)
-Nederlands Vereniging voor Beeldend Onderwijs(NVTO)
-Vereniging Audiovisuele Educatie (VKAV)
-Vereniging Leraren Beeldende Vakken (VLBV)
-Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS)

Hier is een samenvatting van wat is te bevinden op de andere websites.

Cultuur Netwerk is een site voor leraren waar ze ideeën kunnen halen, er is een bibliotheek (E 35,00)waarbij ze de boeken naar je toesturen en je kunt ook welke doelgroep en discipline uitkiezen.

SLO is een site waar je lesvoorbereidingen kunt downloaden.

NVTO is een vereniging voor docenten in de beeldende onderwijs.

VLBV is een vakbond voor leerkrachten beeldende vormgeving

Verder hadden we over de tien minuten lesje gehad die vanaf 24-okt 2009 begint en een powerpoint vanuit het SLO "vernieuwingen in de kunstvakken" hoofdstuk 1, over de vernieuwde onderbouw gezien. Voor de tien minuten les moesten we een onderwerp kiezen. We kon vanuit Hardop Kijken van Ad de Visser een onderwerp kiezen, het was eigen keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten